Talvihetkiä

Tänään kävimme kiertämässä muutamia talvisia rantoja, sekä Espoossa että Helsingissä.  Oli harmaa, talvinen päivä, lämpöä kuitenkin sellaiset +4 , ja luntahan on tällä hetkellä vain vähän Helsinginseudulla.  Meri on jäässä, mutta jään päällä on runsaasti vettä, joten näkymä oli kuin meri olisi ollut valtoimenaan auki.  Muutaman pilkkijät jään päällä todistivat, ettei näin kuitenkaan ole.  Tykkään talvesta, tykkään lumesta, joten jaksan vielä hyvin odottaa kuukauden, ehkä jopa kaksi, että kevät tulee.  Siihen asti nautin valoisista talvipäivistä, avantouinnista ja toivottavasti vielä luistelustakin.

 

Miehen ensimmäinen lauta

“Minuahan ei laudalle saa”, tokaisi mies SUP-harrastuksesta jo parisen vuotta sitten.  Joten työnjako on ollut selvä ja selkeä: minä suppaan ja mies kuvaa.  Viikonloppuna tapahtui kuitenkin jotain yllättävää, mies hankki ensimmäisen oman SUP-lautansa.  Malli miellytti häntä heti, kun hän näki Suomen Polkupyörätukun mainoskuvan, laudassa on penkki. Ja hinta oli näin keskellä talvea passeli, kolmasosa kesän hinnasta. Suuntasimme siis Skanssiin Turkuun lautaa katsomaan, ja sieltähän se mukaamme lähti.

Tämä lauta on tarkoitettu kalastukseen.  Penkissä on tilaa tavaroille, vaikkapa eväille.  Kahvia ja pullaa… Tuskinpa meillä lautaa käytetään kalastukseen.  Nyt on odotettava muutama kuukausi, että päästään kokeilemaan muuallekin kuin olohuoneeen lattialle.  Tästä tulee jännää, uutta haastetta parisuhteeseenkin?  Tyytyväiselle mies näytti ainakin kuivalla maalla laudalla istuskellessaan.

Sain laudan

Jopa Assarikin joskus saa jotain. Tällä kertaa laudan. Siinä voi istua. Koska siinä on penkki. Se on hyvä. Eipä laudalta voi muuta toivoa.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Ollut plussaa jo monta päivää, niin luulin että Matildanjärvi ei olisi jäässä, mutta olihan siinä selkeä jääpeite.  Tosin ei tuon jään päälle ole ajatustakaan mennä ilman SUP-lautaa, mutta ei kyllä senkään kanssa. Kevättä tässä odotellaan, mutta sitä ennen nautitaan muista vuodenajoista ja talven juhlista. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Enjoying a frost day in Fiskars

Fiskars Village is a rustics and idyllic village in a south-west Finland.  There a some artisanal shops, workshops and cafeterias in a landscape full of beautiful trees and a nice river.  Most visits we have done in the area have happened during a summertime, but today we visited there in a nice cold winter day.  It was a little bit chilly, the sun was not climbing high but gave still a clear and bright light for the whole area. We visited for the first time a cafeteria called Petris chocolate room. It was furnished a really lovely way with wooden picturesque tables and coffee was served in cups with flower ornamentation. The macarons were not the best I have tasted, next time I will try some homemade chocolates, those looked delicious.

Beautiful winter at SUP lake (Lake Matildanjärvi)

Beautiful December morning in Mathildedal village.  The lake I use to paddle in summertimes is frozen, and the scenery is stunning.  Even I cannot wait the summer to be able to paddle again I love winters as well.

After walking in a winter wonderland you can have a cup of coffee in a cafeteria (Kahvila Kyläkonttori & Puoti) by the sea in Mathildedal Marina area.

 

Sähköpumppu, ei tule väsy eikä hiki

Ilmatäytteistä SUP-lautaa olen syksyllä muutaman kerran käsin pumpannut.  Kokemus oli sellainen, että sähköpumppu meni hankintaan.  Muutaman arvostelun verkkossa luettuani päädyin Auqa Marina Super Electric SUP Pump E-Pumpe Saksasta tilattuna. Hinta oli 149,90€ ja postitus 19,90€.  Toimitus oli nopea, tuli alle viikossa.

Tänään sitten pistin pumpun hommiin olohuoneessa.  Arvosteluissa olikin jo kerrottu, että tämä malli on aika kovaääninen, ja niin se onkin.  Korvatulpat voi olla hyvä lisävaruste SUP-kassiin. Mutta eipä tullut hiki eikä väsy, ihanaa! Pumppausaika oli 13.5 minuttia (19psi), siinä ajassa voi sitten rannassa laittaa muuten varusteet kuntoon, pumppua kun ei tarvitse vahtia tai ainakaan pitää mitenkään kiinni.  Lisävarusteena hankittiin soma pieni akku, joka kulkee kätevästi pumpun seurana pumpattavan laudan viereen (Biltema). Toivottavasti vielä tänä vuonna pääsee testaamaan ihan luonnossakin, mutta onpa välineet valmiina kevättä varten, vaikka ei niin onnellisesti kävisi.

Varsinainen SUP-sunnuntai

Tänään oli merkittävä SUP -päivä. Ensiksi oli mökkilaudan talvisäilytykseen siirto. Tämä tarkoittaa, että kesä on ohi.

Mutta koska sää oli mitä mainioin, kaunis auringonpaiste ja maltillinen tuuli, oli aika tehdä ensimmäinen ilmatäytteisen laudan pumppaus luonnossa, testata käytössäni oleva ilmatäytteinen retkilauta (Fanatic Ray Air 12’6”) ja samalla kokeilla uutta suppausretkikonseptia ilmatäytteisen laudan innoittamana.

  1. SUP-laudan pumppaus ei ole vieläkään lempipuuhaani, onneksi mies oli tänään mukana ja hoiti hommasta yli puolet. Joten se sujuikin noin 12 minuutissa, uskomatonta, minulla meni koepumppauksessa viimeksi 25 minuuttia. Laudan kuljettaminen, tyhjennys ja reppuun kasaaminen on kyllä todella vaivatonta. (Kokemuksesta lisää: Ilmatäytteinen SUP-lauta?)
  2. Fanatic Ray Air 12’6” oli oivallinen.  Reppu on todella kätevä kuljettaa autossa, itse lauta oli oikein mukava.  En kertaakaan käytössä ajatellut, että sitä ja tätä, koska ilmatäytteinen.  Unohdin sen ihan kokonaan, toimi moitteettomasti, vakaasti ja mukavasti koko retken ajan, niin myötä-, vasta- kuin sivutuulessa. Ja onhan se uskomattoman kevyt kantaa eli kaikki siirrot sujuvat niin mukavasti myös täytettynä. Olen ollut aika fanaattinen kovien lautojen kannattaja, mutta on ilmatäytteisessä puolensa, kunhan se on hyvä ja hyvälaatuinen, kuten tämä lauta osoitti olevansa. Vielä kun saan hommattua akkukäyttöisen pumpun, niin avautuu uusi todella helppo retkiSUPmaailma.
  3. Ilmatäytteisen laudan innoittamana kokeilimme meille uutta SUP-konseptia.  Paikaksi valitaan uusi, mielenkiintoinen, mielellään valokuvauksellinen paikka. Ilmatäytteisen laudan kanssa liikkuminen on helppoa, joten uudet kohteet, täältä tullaan!

Tänään paikaksi valikoitui Hangon läntinen selkä, lähtöpaikkana Öbyn tiellä oleva veneiden kannaksen ylivetopaikka.  Siihen oli helppo parkata auto ja lähteä vesille.  Tänään menin merta kohti.  Suuntasin aluksi kohti kaukaisuudessa näkyviä tuulivoimaloita, ne ovat hienonnäköisiä pyöriessään puiden yläpuolella.  Jonkin aikaa melottuani päätin kääntyä vasemmalle kiertämään muutaman saareen.  Reitti oli kokonaisuudessaan niin kaunis.  Toisella puolella oli komeat kallioiset saaret, toisella puolella oli mökkejä ja laitureita. Aurinko paistoi lämpimästi, musta märkäpuku tuntui tässä vaiheessa ehkä vähän ylimitoitetulle, mutta toisaalta tuli todella kesäinen lämpö ja tunnelma.  Kun kurvasin vastatuuleen saarien toiselle puolelle ei asuavalinta ollut ollenkaan liian lämmin vaan juuri sopiva, sen verran tuulta oli siellä puolella.

Kyllä myös syksy on upeaa aikaa supata! Ruskan värit luovat viehättävän ympäristön, keltaiset puut sinisyyden ympäröimänä on vaan niin kaunista. Toivottavasti sateettomia, aurinkoisia päiviä on lisää tulossa.

 

Ilmatäytteinen SUP-lauta?

Mietitkö ilmatäytteisen SUP-laudan hankintaa? Onko sitä vaikea kuljettaa? Miten sujuu pumppaaminen? Saako sen helposti kasattua reppuun?

Tänään kuljetin ja käytin ilmatäytteistä SUP-lautaa ensimmäistä kertaa niin, että se oli aluksi repussa ja päätyi myös sinne suppauksen jälkeen. Tässä aidot ensimmäisen kerran kokemukset.

  1. Reppu on kevyt kantaa sekä myös lauta täytettynä.  Lauta on niin paljon keveympi kuin kovat laudat, että ilokseen kantelee.
  2. Menee autoon todella paljon helpommin kuin kova lauta katolle.
  3. Pumppaaminen on hidasta ja työlästä.  Hankintalistalla akkukäyttöinen pumppu.
  4. Tyhjentäminen ja reppuun kasaaminen todella vaivatonta.

SUP-lauta tänään Fanatic Ray Air 12’6”, joka oli oikein hyvä ja mukava retkilauta. Lue lisää sekä retkestä että laudasta päivän SUP-tarinasta.

Hei hei kesä!

Tänään olen haikein mielin, mökkilauta meni talviteloille. Oli helppoa ja mukavaa, kun mökkirannassa oli koko kesäajan käyttövalmiina SUP-lauta.  Oli niin vaivatonta lähteä pienemmälle tai pidemmälle supille lähirannasta, jos vain sille päälle sattui.  Nyt on lauta talvisäilytyksessä, kunnes koittaa huhtikuu, sitten taas tapaamme rannassa.